Başkan Erdoğan'ın Kitabına Yoğun İlgi - Haber YanındaHaber Yanında

SON DAKİKA

Başkan Erdoğan’ın Kitabına Yoğun İlgi

Bu haber 08 Eylül 2021 - 22:54 'de eklendi ve 710 İzlendi kez görüntülendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Birleşmiş Milletler Reformu İçin Bir Model Önerisi için yazdığı “Daha Adil Bir Dünya Mümkün” isimli kitap okuyucuyla buluştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Birleşmiş Milletler Reformu İçin Bir Model Önerisi için yazdığı “Daha Adil Bir Dünya Mümkün” isimli kitap okuyucuyla buluştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yıllardır ifade ettiği ve Birleşmiş Milletler Reformu için dile getirdiği “Dünya Beşten Büyüktür” sloganına dönüşen adil ve barışçıl bir dünyaya yönelik fikirlerini yansıtan kitap raflardaki yerini alır almaz kitap severler tarafından adeta kapışıldı.

Osmaniye’de de kitabı heyecanla bekleyen kitap severler Park328 Avm içerisinde bulunan D&R Kitapevi’ne kitabın geldiğini duyar duymaz kuyruğa girdiler.

Başkan Erdoğan'ın Kitabına Yoğun İlgi

Bugün de AK Parti Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, AK Parti Osmaniye İl Başkanı Seydi Gülsoy, Merkez İlçe Başkanı Servet Alibekiroğlu, İl Kadın Kolları Başkanı Emine Yüksel Coşkun, İl Gençlik Kolları Başkanı Ömer Faruk Bozkan, Cevdetiye Belde Başkanı İsmail Keleş, Eğitim Bir-Sen Başkanı Mahmut Kahraman ve teşkilatlar D&R Kitabevi’ne giderek hem vatandaşlarla sohbet ettiler, hem de “Daha Adil bir Dünya Mümkün” isimli kitabı satın aldılar.

DÜNYA BEŞTEN BÜYÜKTÜR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kaleme aldığı 211 sayfalık kitap 2 bölüm ve 20 konu başlığından teşekkül eden kitap Turkuvaz Yayınları tarafından basıldı.

Kitapta Birleşmiş Milletlerin genel durumu, içinde bulunduğu çifte standartlar ve çözümü, Birleşmiş Milletler Reformuna yönelik kesin çözüm önerileri gibi konular bulunuyor.

Kitabın arka kapağında; “Sadece beş ülkenin bütün dünyanın kaderini etkileyecek konularda karar vermesi ne ahlaki, ne adildir, dünya beşten büyüktür” ifadesi ile dünyanın daha adil ve sürdürülebilir barışın temini için çok kültürlülüğü ve çok kutupluluğu yansıtan bir BM’ye ihtiyaç vardır. Biz Türkiye olarak, bu çerçevedeki teklifimizi uzun zamandır ifade ediyor ve tüm ülkelerin tartışmasına açıyoruz.” gibi kitaptan alıntılara da yer verilmiş.

Başkan Erdoğan'ın Kitabına Yoğun İlgi

SEYDİ GÜLSOY: “Dünya Liderlerine Örnek Olan Cumhurbaşkanımızın Kitabı Başucu Kaynağı Olacak Nitelikte”

Partilileri ile birlikte kitabı satın almayan giden AK Parti Osmaniye İl Başkanı Seydi Gülsoy; “Dünya siyasetine yön veren, Türkiye’yi oyun kurucu ve lider ülke pozisyonuna getiren Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dünya siyaseti üzerine ve Birleşmiş Milletler Politikaları’na yönelik fikirlerini biliyorduk, ancak yazılı bir hale gelmesi bizim için eşsiz bir kaynak niteliği taşımaktadır. Kitap sayesinde Cumhurbaşkanımızın bu konudaki fikirlerinin en ince detaylarına kadar öğrenme şansımız oldu. Siyasi yönelim farketmeksizin her kesimden her kesin okuması gerekli olan bir eser olduğunu gördüm. Bu eseri herkesin okuması gerektiği kadar Siyaset Bilimleri ve Uluslararası Bilimler alanında akademik olarak öğrencilere bir ders kitabı niteliği taşımaktadır.” dedi.

Başkan Erdoğan'ın Kitabına Yoğun İlgi

Başkan Gülsoy, kitabevinde vatandaşlarla sohbet etmenin yanı sıra bazı vatandaşlara da kitaptan alarak hediye etti.

MÜCAHİT DURMUŞOĞLU: “Cumhurbaşkanımızın Kitabı Sınırlarını Aşan, Dünya Liderliğine Namzet Bir Türkiye Profili Çiziyor”

Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, vatandaşlarla birlikte kitap alışverişinin ardından kitabın içeriği ve BM’nin genel konjonktürü açısından yorumlarda bulundu.

Durmuşoğlu; “Yıllardır, Dünya Beşten Büyüktür diye haykıran ve bu düşünce çatısı altında tüm dünya mazlumlarına da umut olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan kitabında Uluslararası Siyasetteki Çifte Standardı gözler önüne sererek, daha adil ve kalıcı barışın tesis edilebileceğini ispatlamış, Batı’nın İslâm Karşıtlığı’na küresel yönetişim anlamında çözümler bulmuştur. Bunun yanı sıra Birleşmiş Milletler’in reforma ihtiyacı olduğunu vurgulayarak kapsamlı olarak reformun yapı taşlarını belirlemiştir. Bu alanda reformist bir tavır sergileyebilen ve bunu metodolojik olarak yazabilen tek lider ve tek siyaset bilimci zaten başkası olamazdı. Böyle bir kitabı yazdığı ve insanlara kaynak olarak sunduğu için Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkürlerimi arz ediyorum. Tüm vatandaşlarımızdan da kitabı okumalarını rica ediyorum.” dedi.

Başkan Erdoğan'ın Kitabına Yoğun İlgi

Kitabevi ziyareti sonrasında vatandaşlar ve esnaflarla da hasbihal eden İl Başkanı Seydi Gülsoy ve Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, Organize Sanayi Bölgesi’nde yapılacak ziyaretler için avmden ayrıldılar.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.